EMDR 2.0

EMDR 2.0 / HeWa Methode

Overige / emdr22In de basis en reguliere gezondheidzorg staat EMDR voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een methode gericht op mensen die last blijven ondervinden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Het is een methode die al aardig zijn voetsporen heeft achtergelaten en zorgt voor resultaat op korte termijn. 

Wat ik heb gemerkt in het geven van EMDR therapie is dat dit een stevige basis is voor het verwerken van trauma maar dat er een diepe behoefte is binnen een groep mensen om verder te gaan dan alleen maar specifiek trauma. Oftewel de HSP'ers.

Daarom heb ik de EMDR techniek zo ontwikkeld zodat deze gericht is op het begeleiden van HPS'ers. Zij lopen sneller vast binnen de reguliere zorg omdat zij op een heel ander bewustzijn functioneren. HSP'ers spreken de taal van de energie en zien en voelen meer. Daarom heb ik de EMDR techniek aangepast zodat deze werkbaar is voor de HSP'er en is het uitgegroeid tot de HeWa Methode. Een methode die goed werkt voor het prachtige mens die diep voelt. 

Ik pas deze HeWa methode toe op een manier die niet vraagt om specifieke herinneringen maar om het gevoel. Om de waarheid. Wanneer we op zeer jonge leeftijd (soms al tijdens de conceptie) vanuit overleving bij onszelf hebben moeten weggaan, onstaat er verwarring in de identiteit. Maar daar zijn geen specifieke herinneringen aan, wel een gevoel. Door deze techniek in te zetten en het benoemen van gevoelens, zorgen we dat afgesplitste delen door trauma weer geintergreerd worden. We kijken naar de waarheid zonder oordeel maar gewoon zoals het is. 

de HeWa methode is ontwikkeld om uit identiteitsverwarring te komen, emoties te leren reguleren en om jezelf te her-ontdekken.
Door trauma krijgt onze ware IK nooit werkelijk de kans om te groeien, maar wanneer we met de waarheid werken hoeft ons systeem niet meer hard te werken om het buiten ons bewustzijn te houden en hoeven we ook geen identiteit meer in stand te houden die we niet zijn. 


Deze methode is heel heilzaam wanneer:  

je al (heel lang) voelt dat het niet klopt maar je weet niet hoe het komt
je patronen maar niet lijkt te doorbreken
je kampt met angst en paniekstoornis
je uit verwarring wil komen
je niet weet waar je eigen grenzen liggen en hoe deze te voelen


Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van: 
Narcsime binnen de opvoeding
Angst en paniekstoornis 
PTSS
verlaat verdriet/rouw
(her)traumatisering op de werkvloer 

Al mijn ervaringen uit het verleden icm het doorzien van mijn eigen trauma's maken dat ik gespecialiseerd ben in het verwerken van trauma op alle gebieden. Mijn hoogsensitivieit zorgt
ervoor dat ik dieper in kan voelen waar de wortel zit. Vaak wordt er na 1 sessie al duidelijk waar de knelpunten zitten en zijn 3 sessies voldoende. Ik werk holistisch, dat wil zeggen dat als er na 3 sessies nog geen enkele verandering optreed, ik homeopathie voorschrijf omdat er dan iets anders eerst nodig is op celniveau voordat er cognitief iets kan veranderen (ik werk zamen met Evelien Simons van homeopathienijkerk.nl


Ik word helaas niet vergoed door de zorgverzekering. 

De methode wordt gegeven dmv het volgen van de vinger. Maar ook het teppen op de benen, terugtellen, woorden benoemen etc. Eigenlijk alles om het geheugen die er voor zorgt dat je in overleving blijft zitten af te leiden, zodat de emotie gevoeld en geïntegreerd kan worden. Het is allang niet meer zo dat je specifiek terug moet denken aan bepaalde situaties en trauma herbeleving om los te komen uit de verwarring. De HeWa methode gaat sneller en eenvoudiger. 


Wil je graag een EMDR behandeling? Dan is de investering is 75 euro (ex btw).  

Deze sessies worden alleen ONLINE gegeven. Ervaring wijst uit dat deze methode prima te doen is via het scherm. De duur van een sessie is gemiddeld 1,5 uur.

Mijn sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. Wel heb ik een AGB code waardoor vergoeding binnen PGB wel mogelijk is. 

  
Neem vrijblijvend contact met mij op indien je graag meer wilt weten of een afspraak wilt maken 


Mailen: justdeborah@outlook.com


Wanneer een afspraak gemaakt is gelden de Algemene Voorwaarden voor het wijzigen cq annuleren. Annuleren kan tot 72 uur voor aanvang, daarna zijn er kosten aan verbonden. Voor meer informatie hierover zie ALGEMENE VOORWAARDEN op de site 


IK HEB TOT EN MET 8 JUNI VAKANTIE. AFSPRAKEN KUNNEN VANAF 26 JUNI WEER WORDEN INGEPLAND

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.