EMDR

EMDR

Overige / EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een methode gericht op mensen die last blijven ondervinden van niet aalleen de gevolgen van een schokkende ervaring (PTSS) maar ook met identiteitsverwarring en moeite hebben met emotie regulatie. EMDR kan ingezet worden bij (faal)angst of een negatief zelfbeeld, na letselschade of vroegtijdig kind-trauma. Het kan gaan om gebeurtenissen die recent hebben plaatsgevonden maar ook gebeurtenissen die lang geleden zijn diepe sporen in jouw systeem hebben achtergelaten waar je geen cognitieve herinneringen aan hebt maar waar jouw zenuwstelsel wel op reageert. 


Het is een methode die al aardig zijn voetsporen heeft achtergelaten en zorgt voor resultaat op korte termijn. 


De reden dat ik EMDR graag toepas is om de lading af te halen van een gebeurtenis zodat er ruimte komt voor nieuwe inzichten. Om de diepe emoties die op een bepaald moment in jouw leven te groot waren om te voelen te reguleren. Wanneer we zo vast lijken te zitten in verkramping, verhalen en patronen kan EMDR een uitkomst bieden. Zelf ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van PTSS, verlaat verdriet, verlate rouw verwerking en (vroegtijdig-kind) trauma verwerking icm EMDR. Mijn methode richt zich vooral op EMDR voor HSP'ers.


Vaak wordt er na 1 sessie al duidelijk waar de knelpunten zitten en kan behandeling snel gestart worden. 


Omdat ik niet vergoed word is er geen wachtlijst. Een afspraak is dus snel gemaakt. 


De methode wordt gegeven dmv het volgen van de vinger. Maar ook het teppen op de benen, terugtellen, woorden benoemen etc. Eigenlijk alles om het geheugen die er voor zorgt dat je in overleving blijft zitten af te leiden, zodat de emotie gevoeld en geïntegreerd kan worden. Het is allang niet meer zo dat je specifiek terug moet denken aan bepaalde situaties en trauma herbeleving om los te komen uit de verwarring. De EMDR 2.0 gaat sneller en eenvoudiger. 


Omdat ieder systeem/zenuwstelsel anders werkt, zijn er diverse mogelijkheden om met deze methode aan de slag te gaan. Het haalt de lading van diep verankerde overtuigingen en geeft je ruimte om je eigen keus te maken wat je er werkelijk van vindt. 


Wil je graag een EMDR behandeling? Dan is de investering is 75 euro (ex btw).  

Deze sessies worden ONLINE gegeven. Ervaring wijst uit dat EMDR prima te doen is via het scherm. De duur van een sessie is gemiddeld 1 uur, max 1,5 uur.

Mijn sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. Wel heb ik een AGB code waardoor vergoeding binnen PGB wel mogelijk is. 

  
Neem vrijblijvend contact met mij op indien je graag meer wilt weten of een afspraak wilt maken 


Mailen: justdeborah@outlook.com


Wanneer een afspraak gemaakt is gelden de Algemene Voorwaarden voor het wijzigen cq annuleren. Voor meer informatie hierover zie ALGEMENE VOORWAARDEN op de site 

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.