EMDR

EMDR

Overige / EMDR


EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een therapie gericht op mensen die last blijven ondervinden van de gevolgen van een schokkende ervaring (PTSS). Maar het kan ook ingezet worden bij (faal)angst of een negatief zelfbeeld, na letselschade of vroegtijdig kind-trauma. Het kan gaan om gebeurtenissen die recent hebben plaatsgevonden maar ook gebeurtenissen die lang geleden zijn diepe sporen in jouw systeem hebben achtergelaten. 

Het is een methode die al aardig zijn voetsporen heeft achtergelaten en zorgt voor resultaat op korte termijn.

De reden dat ik EMDR graag toepas is om de lading af te halen van een gebeurtenis zodat er ruimte komt voor nieuwe inzichten. Om de diepe emoties die op een bepaald moment in jouw leven te groot waren te reguleren. Wanneer we zo vast lijken te zitten in verkramping, verhalen en patronen kan EMDR een uitkomst bieden. Zelf ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van PTSS, verlaat verdriet, verlate rouw verwerking en (vroegtijdig-kind) trauma verwerking icm EMDR. 

Vaak wordt er na 1 sessie al duidelijk waar de knelpunten zitten en kan behandeling snel gestrat worden. 
Omdat ik niet vergoed wordt is er geen wachtlijst. Een afspraak is dus snel gemaakt. 

De methode wordt gegeven dmv het volgen van de vinger. Maar ook het teppen op de benen, piepjes via koptelefoon of een lichtbalk. Omdat ieder systeem/zenuwstelsel anders werkt, zijn er diverse mogelijkheden om met deze methode aan de slag te gaan.
Het haalt de lading van diep verankerde overtuigingen en geeft je ruimte om je eigen keus te maken wat je er werkelijk van vindt.

Wil je graag een EMDR behandeling? Dan is de investering is 75 euro voor de eerste sessie en daarna 50 euro per uur voor de vervolg sessies (ex btw)
Deze sessies worden ONLINE gegeven. Ervaring wijst uit dat EMDR prima te doen is via het scherm. 

Mijn sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. Wel heb ik een AGB code waardoor vergoeding binnen PGB wel mogelijk is. 
Verder probeer ik de tarieven betaalbaar te houden icm de tijd die er in zit. De eerste sessie is altijd rond de 2 uur en de vervolg sessies gemiddeld 1 uur. 
  
Neem vrijblijvend contact met mij op indien je graag meer wilt weten of een afspraak wilt maken

Bellen: 06-20539257
Mailen: justdeborah@outlook.com

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.