Trauma en rouwverwerking (verlaat verdriet)Wanneer we op wat voor manier dan ook getraumatiseerd zijn, en dat kan al heel vroeg zijn ontstaan, dan splitsen we onzelf af van onszelf. Hierdoor kunnen er in een later stadio diverse problemen ontstaan. Zowel fysiek als psychisch. 


Een trauma kan zo vast zitten in ons systeem dat we het zelf niet meer weten. Toch kunnen er bepaalde onverklaarbare klachten optreden wanneer we niets doen aan en met dit trauma. Wanneer je we in die afsplitsing blijven leven. Het trauma hoeft niet eens perse van ons te zijn. We kunnen dit zelfs hebben overgenomen van onze ouders. 

Ik heb als waarheid dat welk trauma dan ook ongedaan kan worden gemaakt. Ik ben zelf ervaringsdeskunidge op het gebied van trauma verwerking en ook met verlaat verdriet (daar waar we op jonge leeftijd iets of iemand verloren zijn maar daar nooit de ruimte en de mogelijkheden voor hebben gehad dit te verwerken). 

Alles is energie. Dus ook het trauma. Waar het ook vandaan komt. Het verhaal is nog zo actueel in ons lijf dat het continue in de "waakstand" blijft. Deze vorm van stress geeft dus uiteindelijk klachten. Dit kan resulteren in onverklaarbare klachten maar ook ziektes en psychishe aandoeningen. Door te werken met deze energie, maken we het trauma los van het systeem (jouw energie systeem). Geven we het een stem en brengen we begrip en vooral inzicht in het hoe en waarom. 

Een trauma wil erkend worden, je mag het doorvoelen zodat je meer vertrouwen gaat krijgen in jezelf en alles wat je voelt. Dat je niet gek of raar bent dat je voelt wat je voelt.  

Er zijn diverse methodes om te werken aan dit trauma. Om het vrij te laten en om zo jouw hoofd en hart weer in balans te brengen en eindelijk synchroon te laten lopen zodat jij het leven kunt leiden die voor jou bedoeld is. 

Verlaat verdriet is een manier om het verlies op jonge leeftijd te te doorvoelen. Om alles wat toen niet duidelijk was meer helderheid te geven. Om het verlies een plekje te geven. Wanneer we niet op een "juiste" manier hebben kunnen rouwen om het verlies van wat dan ook, kan dit ons hart blokkeren. We kunnen we voelen dat er iets niet klopt, maar niet altijd de vinger er op kunnen leggen. In deze maatschappij is het niet oke om je gevoelens te tonen (gelukkig komt daar wel steeds meer verandering in). Maar wanneer jij jaren geleden een verlies hebt meegemaakt en daar is niet de juiste begeleiding bij geweest, stagneert het een groot deel van jouw levenskracht/vreugde. 

Met verlies hoef je niet direct aan de dood te denken maar is zelfs emotionele afstand/verwaarlozing hetzelfde als de dood. Iemand is niet (meer) bereikbaar. Zeker als het gaat om ouders wanneer jij als kind nog afhankelijk bent.

Tijdens de sessies kijken we naar wat er precies aan de hand is, wat er nodig is om op een zachte manier hier meer beweging in te krijgen (dit geldt voor zowel het trauma als verlaat verdriet). Ieder mens is uniek en ieder persoon heeft een andere aanpak nodig. Het is mogelijk om vrij te komen van angsten, trauma en onmacht en het leven weer toe te laten in je hart. Het enige wat jij hoet te doen, is te kiezen

Raadzaam is om een traject aan te gaan als je trauma wilt verwerken. Meer informatie hierover vind je op deze site onder het kopje TRAJECT