Always be happy.....or not

Always be happy.....or not

Al een tijdje ligt het op het puntje van mijn pen. Want het lijkt haast wel of er alleen maar hele super gelukkige mensen op de wereld zijn. Lang leven social media. Waarin ik bijna het gevoel krijg of ik iets verkeerd doe. Nu weet ik heel goed dat je nooit iets verkeerd doet en dat alles gewoon een keuze is van hoe je er naar kijkt. Maar ik zie zoveel blije mensen dat ik bijna denk dat ik iets gemist heb.

Er is een tijd in mijn leven geweest waarin ik zo diep zat, dat ik eigenlijk geen zin meer had om hier op aarde te zijn. De donkere nacht van de ziel noemt men dat en dat was met recht een donkere nacht, of eigenlijk, donkere nachten. Waarin ik eigenlijk eerder met mijn ziel onder mijn arm liep. Een periode waarin ik mij regelmatig opsloot op mijn zolderkamer om te wachten tot de dag weer voorbij was. Ik dacht, dit komt nooit meer goed. Na maanden kwamen er langzaam weer wat zonnestraaltjes door de gordijnen heen en durfde ik weer wat meer te vertrouwen op het feit dat het “goed zou komen”. Gek eigenkijk, als of het op het moment dat je je niet goed voelt het dus ook niet goed is. Maar alles is goed. Of eigenlijk praat ik liever over, alles is precies juist. Als je de taal van de energie praat (en dat doe je) dan voel je wel verschil hierin. Want ook dit was nodig om te groeien. Om zaken los te laten vanuit mijn verleden die ik zo diep weggestopt had dat ik zelf echt niet meer wist dat het er zat. Een grote afsplitsing was er in mijn systeem waardoor ik zo ontzettend verwijderd was van mijn authentieke zelf, van mijn hart, dat het zo ontzettend de tijd nodig had om deze delen weer rustig en langzaam weer bij elkaar te brengen. Want ik kon mijn hart niet, en mijn hart moest ook weer een beetje vertrouwen krijgen in mij.

Door deze periode leerde ik mijzelf kennen. Wie ik echt van binnen was. Wat ik voelde, wat ik wilde, waar ik naar verlangde. Maar ik heb me een lange periode niet happy gevoeld. En dat is helemaal oke.

We leren eigenlijk niet met deze emoties om te gaan. Als kind mogen we niet boos of teleurgesteld zijn, want dan krijgen we te horen dat we ons niet zo moeten aanstellen. We mogen niet verdrietig zijn (zooooo, kusje er op….nu is het klaar). Hierdoor lijkt het, wanneer we deze emoties wel hebben als of er dan iets mis is. Als of er iets fundamenteels niet oke is. Dat we iets fout doen. Waarom voel ik me zo rot? Waarom voel ik mij verdrietig. Wat moet ik doen om dit niet te voelen. Wat moet ik doen om zo snel mogelijk weer blij en gelukkig te zijn want dit hoort niet?

Maar wat, als dit “rottige” gevoel er alleen maar is omdat er een oordeel op ligt. Hoe zou het zijn om deze emoties te ontvangen zonder oordeel. Hoe zou het zijn om deze gevoelens niet perse weg te willen toveren maar wanneer je ze beter kunt vertalen voor jezelf ze ook niet meer zo hard hoeven te roepen om gezien en gehoord te worden? Ja het leven wil dat je geniet, dat je dankbaar bent, dat je leeft vanuit het hart. Maar dat wil niet zeggen dat je al dat andere niet meer zal voelen. We zijn hier in deze realiteit, in dit lijf, om te ervaren. Daar horen die emoties gewoon bij. Het is alleen wel belangrijk dat je gaat begrijpen hoe het werkt in jouw lijf. Waarom het reageert op dingen en wat dat zegt over jou. Want voor mij, en dit is mijn waarheid, is niet alles een spiegel. Want ook dat lees ik vaak. Ja maar dat zegt alles over jou en dingen die jij dan niet accepteert in jouw systeem blablabla. In mijn ogen, bullshit. Want niets is alleen maar zwart of alleen maar wit. Ook niet in het “spirituele”. Niet ieder zijn systeem werkt hetzelfde. Het gaat er om dat je leert hoe jouw navigatie werkt. Maar wanneer je nooit de omschrijving hebt gehad ga je zoeken, en dat is tof want zo kom je altijd weer van alles tegen. Het een werkt wel voor jou en het ander niet. En wat niet voor jou werkt werkt wel weer voor mij. Dat is het mooie, we lijken misschien op elkaar, maar we zijn allemaal uniek. Net als elk blaadje van een boom of grassprietje.

Afijn, het gaat er niet om dat je alleen maar happy de peppy bent maar dat je weet waarom je voelt wat je voelt en dat maakt dat je gelukkiger kunt zijn. Omdat je dan steeds beter kiest voor wat WEL werkt voor jou. Maar dat betekent niet dat je nooit meer verdrietig, boos, gefrustreerd of onredelijk bent.

Leer jezelf kennen, leer jouw systeem kennen. Ontdek waar verhalen ophouden en jouw waarheid begint. Je bent een human lie detector en daarom is niet altijd alles maar een spiegel wanneer je ergens op reageert. Je kan heel goed op bullshit reageren. En ja er kan zeker een verhaal in jou leven waardoor het langer blijft hangen. Maar hee….daar heb je weer enorm veel manieren voor om daar losser van te komen.

Een zijn met jezelf, en met alles wat er in je leeft, dat is voor mij geluk…..maar een constante staat van gelukkig zijn heb ik ook niet. Ik ben wel vrijer, blijer en gelukkiger, datdanweerwel, maar ik leer elke dag weer opnieuw wat wel werkt voor mij en wat niet. En voor mijn idee is dat waar het om draait. Dat je steeds meer helder krijgt hoe het werkt voor jou. Maar ook, dat er niets mis is met jou als je even niet op die roze unicorn door het leven gaat

Deborah <3

Terug naar het overzicht.

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.