Blijf trouw aan jou

Blijf trouw aan jou

Blijf trouw aan jou

Blijf trouw aan jou. Het klinkt simpel. Maar dat is het niet altijd. Want hoe vaak hebben wij gehoord dat we dingen anders “moesten” doen? Of dat we niet lief waren als we dit of dat deden of zeiden. Hoe gevoelig ben jij eigenlijk nog voor de mening van de ander?

Eigenlijk gaat alles wat de ander zegt over ons of tegen ons altijd over hem of haar zelf. Maar willen we er altijd nog op reageren. Ergens hebben we onszelf altijd al “moeten” verdedigen om wie we zijn. En worden we niet altijd begrepen wanneer iemand niet onze taal spreekt. Wanneer men geraakt wordt in hun eigen stuk en daarmee in een verhaal stappen jou daar voor verantwoordelijk maken mar ook, mensen die klakkeloos ergens op reageren terwijl ze totaal niet begrepen hebben waar het echt om gaat. Het valt me op dat mensen, zeker in deze heftige tijd waar we allemaal door heen gaan, het nodig vinden om hun stem te laten horen. Daar bedoel ik mee dat ze jou willen wijzen op dingen die eigenlijk niets te maken hebben met jou, de persoon tegen wie ze het vertellen, maar des te meer over zichzelf. We kunnen kijken waarom iets ons raakt, maar ik vermoed dat de clou van het hele verhaal is, dat we niet begrepen worden. Ik merk dat ik altijd mezelf wil verdedigen als iemand niet helemaal snapt hoe ik het bedoel. Dan wil ik ze overtuigen van het feit dat het niet klopt wat er gezegd wordt. Maar blijf ik dan trouw aan mezelf?

We worden zo enorm uitgedaagd om dicht bij onszelf te blijven en wanneer we in de verdediging gaan, de ander willen laten zien waar zij in de verwarring zitten en dat dat wat er gezegd wordt totaal niet klopt, we eigenlijk onze focus naar buiten richten. Want wie anders dan jijzelf hoeft alleen maar te weten hoe het zit. Wat heb je er aan om die ander van iets te overtuigen die op dat moment vanuit zijn of haar waarheid praat. Het gaat er om dat JIJ het zelf weet. Maar wanneer je twijfelt aan je eigen intenties, raak je in de war wanneer je mee gaat in de verwarring van de ander. En iedereen bekijkt jou, de wereld en alles om hem of haar heen vanuit zijn of haar eigen filter. Of eigenlijk, eigen verhaal. Dingen kunnen je raken maar dat zegt niet perse dat je iets van deze persoon hoeft te leren. Het vertelt jou genoeg over jouw eigen verwarring maar het kan je ook uitdagen om te kijken of je dicht bij jezelf kan blijven en in jouw waarheid te blijven staan.

Ik heb het vaak over dat je mag kiezen wat licht en fijn voelt. Daar bedoel ik mee dat, wanneer iets resoneert met jouw hart, dat dit licht en fijn voelt en wanneer dat niet zo is, er een verwarring op zit. Of iets is niet helemaal congruent in de energiestroom tussen jou en de ander. Er zit een leugen op. Of deze nu bij jou ligt of bij de ander is per situatie verschillend. Maar wanneer het niet licht en fijn voelt, dan stroomt het niet en ben je niet in lijn met jouw waarheid. Diep van binnen leeft er iets in jou dat heel goed weet hoe het zit en hoe het werkt voor jou. Maar te vaak heb je je iets anders laten vertellen en ben je dat gaan geloven. Ben je gaan geloven dat er iets mis is met jou of dat je het niet goed zou doen. Maar jij weet beter dan wie dan ook wat jouw intenties zijn. Wanneer je handelt vanuit een zuiver geweten en ook, vanuit jouw waarheid. Want dan stroomt het. Wanneer je gaat twijfelen of je gelooft de waarheid van de ander, dan stagneert de energie en brengt dat allerlei gevoelens met zich mee. Deze gevoelens vertellen jou duidelijk dat er iets niet klopt in de energie.

We leven met zoveel verschillende realiteiten om ons heen en alles is waar en alles is ook niet waar. Het gaat er om dat JIJ zelf weet hoe het zit. Dat je daarbij kan blijven. Dat je verder niemand iets hoeft uit te leggen. Alleen jezelf. Jij hoeft alleen maar naar jou te luisteren. Naar die wijsheid van jouw hart. Wanneer je dat steeds beter leert te doen, dan zal je merken dat de rest als vanzelf van je afglijdt. En ook als jij jezelf er weer eens op betrapt dat je toch de ander wil overtuigen dat het toch echt ander zit dan dat hij of zij het voor jou ziet, erken dat. Zonder oordeel. Want je bent een mens en je bent een prachtig mens die hier is om te ervaren. Dat je al perfect bent is duidelijk, maar de ervaringen die je hier opdoet zijn nodig om jouw ziel naar een hoger plan te brengen. Maar ach….dat is mijn waarheid….;-)

Deborah <3

Terug naar het overzicht.

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.