Can you take the garbage out?

Can you take the garbage out?

Can you take the garbage out?

Vervuiling. Dat is het woord wat de hele tijd al bij me blijft hangen. Al een paar dagen. En misschien wel weken. Want na een paar dagen met iemand in een ruimte te zijn voelde het als of ik was overreden door een tractor. Mijn hoofd deed zeer, maar ook mijn oor en keel. Ik had duidelijk even wat rust en ruimte nodig. Zoals ik dat eigenlijk elke dag nodig heb want ik kan niet altijd zo goed en dicht bij mezelf blijven als ik zou willen.

Wanneer jij zo gevoelig bent dat jij de bullshit van de ander waarneemt, maar daar niet altijd gewaar van bent, kan je daar ziek van worden. Wanneer je met mensen samen bent die niet eerlijk zijn tegen zichzelf, maar ook niet goed voor zichzelf zorgt vervuilt die persoon zijn eigen nest. Wanneer jij een hogere trilling hebt en jij bent met die ander, kan je dat duidelijk overnemen. En we zijn nou eenmaal met meer onbewuste mensen dan met bewuste mensen. Gelukkig zie ik daar duidelijk een kentering in komen. De vraag is alleen, wil je wel zijn met mensen die zichzelf vervuilen. Of blijven vervuilen. Ook al zijn ze zich er niet van bewust dat ze het doen.

Wanneer je gedachtes hebt die niet waar zijn, dus de leugens die jij ooit hebt aangenomen over jezelf, dan lieg je tegen jezelf. Dat is vervuiling. Wanneer jij telkens de shizzel van de ander in je lijf opslaat. Is dat vervuiling. En dat klinkt misschien wat negatief maar ik zie en voel hoe belangrijk het is om echt telkens weer te zien wat je toe laat aan energie in jouw leven. End at dit alles ook echt te maken heeft met hoe er vroeger met jou is omgegaan. Wanneer een ouder vervuilt is geraakt, dan is dat jouw eerste indruk van het leven. Dit geldt ook voor de voeding en de beweging die iemand tot zich neemt. Maar met name is de gedachtegang iets wat het meest vervuilend is voor zijn of haar systeem. Dus als je met ouders te maken hebt gehad die jou vooral voor hun eigen leegte hebben gebruikt, creëer je een overtuiging diep in je systeem dat dat jouw rol is. Een verwarring, een vervuiling. Want die overtuiging is niet congruent aan jouw hart. Het is een leugen die je bent gaan geloven. En een leugen is vervuiling. Je kan letterlijk ziek worden van de verwarringen in jouw systeem. Of van de verwarringen van de ander. Wanneer jij het toe laat ECHT te zijn. Wanneer je het toe laat jouw wereld binnen te dringen. Wanneer jij gedachtes over jezelf die niet uit liefde ontstaan zijn te blijven geloven, vervuil je daarmee jezelf. Want lief mens, er is niets prachtigers als jij. Het leven is een geschenk. En dat klinkt misschien wat zoetsappig want ik ken ook momenten waarin ik zo diep zat dat ik niet meer wilde leven. Dat ik dacht, waar doe ik het allemaal voor. Wat is de zin van mijn hele leven hier. En steeds meer zie ik de antwoorden. Dat het een geschenk is om hier te leven. Ook al is het maar tijdelijk. Dat we alles voor handen hebben om het fijn en vooral zuiver te houden voor onszelf. Maar we vervuilen onszelf telkens maar weer waardoor we onszelf niet prettig voelen.

Alles is energie en alles heeft een trilling. Jij hebt jouw unieke trilling. Maar wanneer je gedachtes in stand houdt die daar niet mee overeenkomen, dan vervuil je. Kijk wat voor een gevoel een gedachte in je oproept. Een gedachte die je vaak hebt over jezelf. En waar in jouw lijf voel je die zitten? Want daar zit de angel. Je kunt je gedachten wel aanpassen, maar als de overtuiging nog in je systeem zit zal het zich op een andere manier gaan uiten. Waar geloof jij nog die dingen over jou en waar zit dat in je lijf vast? Erken dat. Zonder oordeel. Oke, ik zie je. Ik erken je. Voel het helemaal. En daarmee laat je het vrij. Door het te voelen zonder oordeel, Te erkennen voor wat het is en daarmee ook wetende dat het NIET waar is wat je al die tijd hebt aangenomen over jezelf. Je hoeft er geen hartjes en vlindertjes naar toe te sturen, mits dat fijn is voor jou uiteraard. Maar het gewoon zien voor wat het is, is al voldoende. En kijk wat je telkens weer uit blijft nodig in je leven. Wat vervuilt jou? Is het jouw omgeving? Je werk? Vrienden? En elke overtuigingen zitten daar nog op? Waarin blijf jij jezelf toestaan deze energie in jouw leven te blijven uitnodigen. En erken dat. Gewoon dat. Meer is er niet nodig. Weet dat elke leugen die jij aanneemt voor waar een vervuiling is voor jouw systeem. Blijf voelen wat ECHT en WAAR voelt voor jou. Waar blijft de energie in jou van stromen? En volg dat, elke dag weer

Deborah <3

Terug naar het overzicht.

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.