De Oer vrouw

De Oer vrouw

Van de week tijdens de release kreeg ik haar te zien. Ze was prachtig in al haar woede. Ze was ziedend. Ze schreeuwde en stampte. Ze was de weerstand ten top. Niemand kon zomaar langs haar sluipen. Ze had je door. Ze hield alles in de gaten. En soms is ze even rustig en zou je kunnen denken dat ze slaapt. Of dat ze benaderbaar is. Maar schijn bedriegt. Zodra je maar enige toenadering zoekt dan ben je de klos. Het is haar taak om je bang te maken. Om afstand te creëren.

De OER VROUW

Ze is prachtig. Deze Oer Vrouw. Maar altijd verkeerd begrepen. Ze is weggeduwd. Bespuwd. Vernederd maar vooral ontkent. Haar krachten mochten geen bodem krijgen. Haar kwaliteiten en haar talenten evenmin. Alles moest ze afsnijden van zichzelf wat haar de vrouw maakte wie ze was. De Oer Vrouw. Maar wie moest ze dan zijn? Hoe kon ze anders zijn dan de vrouw wie ze was? Elke plek die ze wilde nemen werd haar ontnomen. Ze werd verbannen. Weggepest. Ze werd genegeerd. De Oer Vrouw.

Ze kon niet anders dan iets worden wat er voor zou zorgen dan nooit iemand meer zichzelf zo zou moeten voelen zoals zij. Zij is het collectief van de vrouwelijke wond en zij manifesteert zicht als de weerstand in ons. De weerstand om dieper te zakken. Om onszelf te zien. De vrouwelijke kwaliteiten die we allemaal in ons dragen ongeacht ons geslacht. Zij is het die met veel geluid er voor zorgt dat niemand voorbij die muur komt. De weerstand. Zij zorgt er voor dat je veilig bent en veilig blijft.

Maar eigenlijk wat ze zegt is; kom naar hier en bevrijd mij. Bevrijd mij van al mijn verwarringen. Van alles wat mij is aangedaan. Bevrijd mij en laat mij stromen in de poel van volmaaktheid die ik ben. Vanaf het aller eerste begin. De Oer Vrouw. De Godin. De stroming van het leven. De zachtheid. De koestering. De schoot voor ontelbare harten. Laat mij stromen zoals het bedoelt is. Zoals het altijd al de bedoeling is geweest. Laat de weerstand je vertellen dat het juist DAT is wat daarachter verscholen ligt. Dat zij het alleen maar in het leven heeft geroepen om die gene vanuit het hart leeft er doorheen weet te breken en zo een deel van haar bevrijd. Elke keer weer.

De Oer vrouw. Ze leeft in ons allemaal. Wij kennen haar. Want wij zijn haar…….

Terug naar het overzicht.

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.