Doe normaal

Doe normaal

Zweverig. Iemand noemde mij zo. Het woord bleef hangen. Want ik kende dit maar al te goed. Hoe vaak ik vroeger niet te horen heb gekregen dat ik zweverig ben, dat ik niet op deze wereld was. Dat ik niet met beide voetjes op de vloer stond en eens normaal moest doen. Maar wat is normaal? Dat was dan altijd mijn wedervraag waar ik nooit antwoord op kreeg. Wel het verwijt dat ik niet helemaal realistisch ben.

Grappig, aangezien iedereen zijn of haar eigen realiteit heeft. Maar zweverig, dat is een woord dat me toch echt raakt. Want het oordeel sijpelt er van alle kanten uit en tegelijk is het mega interessant, want wat is zweverig? Dat ik mij bezig houdt met energie? Waar we allemaal uit bestaan? Dat lijkt me vooral heel realistisch vind je niet ;-). Zoals men zo mooi zegt, we zijn geen mensen met spirituele ervaringen maar spirituele wezens met menselijke ervaringen. Maar we worden daar al zo snel van afgekapt. Want je moet normaal doen. Maar wat is normaal? Dat je je bezig houdt met de hypotheek? Of verzekeringen? Of dat je je bezig houdt met je hart en waar jouw hart naar verlangt? Ik denk dat de keus snel gemaakt is. Althans voor mij. Want als je nagaat dat alles energie is, dan ben je toch alleen maar bezig met de realiteit. Ik vind het soms verdrietig om te zien hoe slapend mensen nog kunnen zijn en vanuit die positie functioneert. Dus daarmee andere mensen/wezens wil kwetsen. Het zegt uiteraard genoeg over de kwetsuren van die mensen maar toch. Ik ben niet van steen en ik voel dat. Televisie had ik een tijd geleden de deur uit gedaan omdat het alleen maar meuk was. Nu mijn vriend bij mij woont is er weer een tv en ik verbaas me over al die onzin die er op tv is. Waar zijn we mee bezig? Vraag ik me dan af. En vooral, wat wil ik toelaten in mijn leven. Welke energie wil ik in mijn leven ontvangen en welke niet. Je kunt er niets tegen doen dat je van alles en nog wat tegen komt op jouw weg naar ontwaken maar je kunt wel zelf beslissen wat je wil blijven uitnodigen. Neemt niet weg dat ik geraakt kan worden door al het “leed’ wat men produceert in het leven en ben ik blij dat er zoveel mensen zijn die steeds meer vanuit hun hart gaan leven zodat dat collectief steeds grotere vormen aan gaat nemen.

Wanneer jij hier bent met jouw enorme gevoeligheid dan ben je ook gewaar van alle bullshit. Ik noem dat vaak shizzel, maar goed, dat opent weer allerlei discussies dus laten we het voor het gemak maar gewon bullshit noemen. Jij bent de dragen van het licht. En ja dat klinkt zweverig en dat wil niet zeggen dat die mensen die niet bewust zijn dit niet doen, maar jij bent tot zoveel meer in staat. Echter schaar jij jezelf nog onder het “normale”. Maar dat is jezelf enorm ondermijnen. Want wat de maatschappij onder normaal verstaat is dat jij jouw licht niet mag schijnen op de bullshit van de wereld. Terwijl dat juist jouw doel is hier in dit leven. Om te ervaren en te groeien als ziel maar tegelijk ook meer bewustwording te brengen. En diep van binnen weet je dit al een tijdje. Je mag het ook erkennen aan jezelf dat jij die gene bent die dat doet. Maar dat houdt ook in dat je te maken krijgt met pijn, verdriet en onmacht van een ieder die niet wakker is. En dat is verdrietig en dat voel je. Niet omdat jij het je persoonlijk aantrekt, maar omdat je voelt dat de liefde die zij zijn en bezitten niet de ruimte krijgt. Mensen maken elkaar kapot met hun onbewustzijn. En dat is verdrietig. Maar jij, jij maakt het verschil. Jij die wel wakker is. Jij die wel steeds meer die stap durft te nemen om eerlijk te kijken naar zichzelf. Te erkennen wie of wat hij is. Je bent prachtig en zuiver en fijn. Liefdevol en verzorgend. Maar dat je soms nog met de bullshit van de ander aan de haal gaat maakt dat jij jezelf daarin veroordeelt. Het is alleen maar het collectief van die energie waar je op dat moment inzit. Daar waar jij jezelf mee geïdentificeerd hebt. Maar dat is niet wie jij echt bent. Alleen geloof je dat misschien soms nog wel. En dat is de menselijke ervaring die jij hebt als spiritueel wezen. Die gevoelens, die emoties, om daar vrij van te komen. En daarnaast ook jezelf beter begrijpen waarom je doet wat je doet en waarom je reageert zoals je reageert.

Ik kan echt uit mijn plaat gaan als er iets niet klopt in de energie. Op dat moment weet ik niet precies wat er aan de hand is, maar ik ken mezelf onderhand goed genoeg om te weten dat het niet aan mij ligt. Dat ik niets verkeerd doe maar dat ik gewaar ben van de leugen, of de bullshit. Als hoog gevoelig wezen heb je een radar voor onrecht. Dus wanneer je op je achterste poten staat, stel jezelf dan even de vraag, van welke leugen ben ik mij gewaar?. Want grote kans dat je gewoon reageert op iets wat niet klopt in de energie. Er is niets mis met jou, nooit geweest ook. Je bent alleen verkeerd begrepen. Jij doet niet zomaar dingen. Jouw lijf weet dingen en die uit dat op zijn of haar eigen manier. We hebben alleen de taal nooit leren spreken.

Hoe zou het zijn als jij jezelf niet meer zou veroordelen om alles wat je zegt en doet, maar jezelf gewoon erkent voor het mooie wezen wat je bent met zijn of haar capaciteiten en kwaliteiten. Want een ieder van jullie heeft zijn of haar eigen talenten. We zijn niet gemaakt om “normaal” te doen. Daar worden we ongelukkig van. Het vlammetje in ons hart dooft hiervan en dat wil je juist niet.

Als ik toch zelf mag kiezen, dan kies ik voor deze realiteit. Dit is realistisch voor mij en ik word er blij van. Vroeger was ik depressief, had ik paniek en angst stoornissen. Nu ben ik over het algemeen gewoon een vrolijk, blij en geniet ik van het leven (niet altijd hoor, ligt een beetje aan de tijd van de maand ;-)) en als dat betekent dat ik zweverig bent en niet op aarde…..prima, ik vind het in ieder geval een leuke plek om te zijn :-)

Deborah <3

Terug naar het overzicht.

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.