Energetisch Jaaroverzicht 2019

Energetisch Jaaroverzicht 2019

Energetisch jaaroverzicht 2019

Al jaren schrijf ik de dag en de weekenergie en maak ik elke maand een vlog. Nu wilde ik graag weer wat nieuws maken en dat is het jaaroverzicht geworden.

2018 was een pittig jaar. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Niemand ontkwam aan die zaken die zo diep verborgen zaten in het (familie)systeem. Dat wat de weg naar het hart blokkeerde. Relaties sneuvelde. Er waren helaas mensen die weg vielen. Hoe dan ook heb je het overleefd. En sta je daar met je haar nog flin door de war en je kleding achterstevoren. Maar je bent in 2019, Een jaar waarin je gaat bouwen. Alles wat je in 2018 hebt afgebroken ga je opnieuw opbouwen. Maar nu veel meer solide. Veel steviger en veel echter. Het gaat een bodem worden die past bij jouw hart en niet bij de verhalen die je ooit het aangenomen over jezelf en over het leven. En ja het gaat ook nu weer een pittig jaar worden maar hij is minder “hard”.

Laten we beginnen met het begin. Want in het begin van het jaar is de energie van 2018 nog voelbaar en zichtbaar. Wellicht ben je met griep het oude jaar uit gegaan en dus het nieuwe jaar ingestapt. Je lichaam moet zich nog duidelijk herstellen en dat voel je. Alles wat je letterlijk los gelaten hebt moet een plekje vinden. En ook ontkom je er niet aan om in het eerste gedeelte van dit jaar diep in het donker te tasten. Want zo aan het eind van 2018 waren er daar nog wat verrassende elementen. Zaken die je niet aan zag komen en die jou toch echt helemaal hebben doen laten schudden. Oude angsten en patronen kwamen weer omhoog. En alles wat je zo zorgvuldig op hebt gebouwd lijkt voor je gevoel weer naar beneden te komen. Maar dat is allemaal een mind fuck. Of eigenlijk is dat het “trauma” wat nog diep in jouw systeem zit. Want feitelijk is er niets aan de hand. Maar jij bent zo gewend geraakt om voor jezelf te zorgen en alles zelf te doen terwijl we nu naar een tijd gaan van delen en samenwerken. Iets waar je niet de beste ervaringen mee hebt gehad in het verleden. En dat maakt je onrustig. Want je wilt het allemaal liever zelf doen, aldus je hoofd. Maar als je diep in je hart kijkt, weet je en voel je dat je niet in je eentje de wereld kunt redden en dat samenwerking iets heel moois naar boven kan halen. Zowel in jou als in de mensen om je heen. Maar de eerste periode van dit jaar ga je daardoor nog wel even door wat zaken heen die te maken hebben met dit trauma. Het is verder niet perse interessant om te weten wanneer dit trauma ontstaan is, want dit is een collectief en dit kan wel generaties lang in jouw lijn zitten. Het gaat er om dat je het kunt gaan ombuigen. Dat je gaat vertrouwen op de mensen in jouw leven nu. En dat je krachten gaat bundelen. Dat je het beste in elkaar naar boven weet te halen. In liefde, zonder voorwaarde.

De energie van 2019 is van opbouwen. Samenwerken. Versterken. Kracht en vooral liefde in zijn puurste vorm. Zonder voorwaardes dus. En daar waar jij nog in verhalen zit, daar kom jij jezelf tegen en dat is niet altijd even prettig. Want verandering is oncomfortabel en ongemakkelijk omdat je ooit bent vergeten hoe het echt zit. Ben je je gaan afscheiden van jezelf. Van het kind in jou of eigenlijk van de liefde die jij bent. Of waar je uit bestaat. En die kracht, dat is waar je eigenlijk bang voor bent. Want al die verhalen, daar weet je wel mee om te gaan. Maar het is die levenskracht wat je tot een diepe angst kan roeren. Het is op een heel diep niveau en wat er gebeurt op dit moment is, zoals ik het altijd noem, hoge schoolwerk. Maar je bent hier niet voor niets en je kunt het allemaal aan. Anders dan was je hier niet.

Samenwerken dus. Vanaf de lente wordt alles wat rustiger en krijg je wat meer vertrouwen in de nieuwe situaties waar je in zit. Daar waarvan je ooit had gezegd dat je het niet wilde. Maar laat je niet verleiden om ergens naar toe te gaan waar je niet op zicht te wachten. Blijf trouw aan jou. Want in de lente periode zal er op werkgebied veel veranderen voor mensen. Financieel zullen er wat beslissingen genomen dienen te worden maar je bent daarin krachtiger dan je denkt en je weet precies welke weg je daarin “moet” volgen. Dit zorgt er voor dat er geld binnenkomt en blijft binnenkomen. Je creëert steeds meer overvloed voor jezelf op alle gebieden omdat jij je niet meer laat afremmen. Je weet welke kant je op wilt gaan en je zet de stappen die nodig zijn. Een bepaalde keuze op prive gebied kan voor wat rumoer zorgen. Niet iedereen zal blij worden van deze keus en ook voor jou is het een uitdaging. Maar blijf je hart volgen hierin. Laat je niet van de wijs brengen over wat de ander of wat anderen hier over te zeggen hebben. Het gaat om JOUW waarheid en niet om die van de ander. De lente periode staat vooral in het teken van carrière, werk en financiën. Want het is zo nodig om hierin het roer om te gooien en echt vrij te zijn. En dat kan je alleen maar door echt te vertrouwen op de energie. Op het leven. Op jouw eigen kracht. En daarin zal je deze periode ook echt steeds meer groeien. Mensen zullen jou benaderen om jouw visie en expertise. Juist omdat je een helder beeld hebt van de dingen en je weet hoe men zelf ook bepaalde veranderingen kan laten plaats vinden. Hier gaat jouw hart nog meer van stromen. Want dit is jouw levensdoel. Dit is altijd wat de bedoeling was voor jou om te doen. Maar blijf jouw eigen stem volgen. Dat is de belangrijkste boodschap voor deze periode.

De zomer maanden zijn er om iets te vieren. Een nieuw huis, of een huwelijk. Of allebei. Een relatie die zich verdiept na een periode van struggle en de balans vinden. Hoe dan ook staat de zomer in het teken van vernieuwing. Van nieuw. Een nieuw begin. En je zal jezelf soms even tot halt mogen roepen om er van te genieten want de dingen gaan snel. Ook hier en daar zul je nog “oude” stukjes van jezelf tegenkomen maar dat hoort er bij. Aan het eind van de zomer is er weer werk aan de winkel en mag je weer alle zeilen bijzetten.

In het laatste gedeelte van 2019 is het weer alles herzien. Wat klopt er nog in jouw leven. Wat is er in balans en wat niet. Wat werkt nog voor je en wat niet. En wat is er voor nodig om daarin meer balans te creëren? Betekent het dat je afscheid mag gaan nemen van mensen of is het juist dat jij mag leren om naast die persoon gewoon jouw eigen ding te blijven doen. Want jij gaat hard. Harder dan iemand kan bijhouden en je kan soms de lat daardoor voor de ander ook wat hoog leggen. Maar wat als je daar eens wat minder mee bezig bent en jij je gewoon blijft focussen op jou. Op jouw doel. Je hoeft jezelf niet in de wachtstand te zetten. Jij mag blijven gaan waar je gaat want het is jouw weg en die kan alleen jij lopen. De ander volgt wel. Of niet. En als het nodig is dat die ander van het podium verdwijnt dan zal dat vanzelf gebeuren. Evalueer en kijk elke keer weer opnieuw hoe het werkt voor jou. Blijf jouw ruimte kiezen. Ook deze periode is weer een periode van keuzes maken. Heel 2019 heeft vooral als doel om jou op het gebied van werk en carrière verder te brengen in jouw leven. En de uitdaging ligt hem in het stuk om jezelf daarin door niets en niemand af te laten remmen. Jij hoeft je allang niet meer te verantwoorden. Jij bent jouw eigen persoon. En als iets niet meer werkt, dan kun je kijken wat je daar aan kunt doen. Een pittige keuze deze periode als het gaat om de personen in jouw leven. Hou het zo licht mogelijk voor jezelf en vind daarin telkens weer jouw balans. Ook als het gaat om familie.

Aan het eind van dit jaar zal je terug kijken en trots zijn op jezelf. Want je bent zoveel gegroeid en vooruit gegaan. Je blijft maar ontwikkelen en dat wil je ook. Je voelt je vrij. Bevrijd van alle kettingen die ooit aan jou geketend waren. Of daar waar je je hebt laten ketenen. Jouw licht schijnt door al het donkerte heen wat er ooit in en om jou heen aanwezig was en dat is prachtig. Want dat licht is nodig, om alles hier op aarde naar een hoger plan te trekken. In samenwerking met al die andere prachtige lichtwezens

Deborah <3

Terug naar het overzicht.

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.