Go with the flow

Go with the flow

Het volgen van de energie. Het is zo iets als het volgen van jouw hart. Niet wetende hoe het er uit ziet maar des te meer hoe het voelt. Voorbij de plaatjes. Voorbij alles wat jouw hoofd er bij bedacht heeft. En soms ziet het er vanaf de buitenkant anders uit, maar van binnen past alles precies.

Wanneer we uit gaan van hoe iets er uit “moet” zien dan kunnen we nog wel eens voorbij gaan aan die dingen die het beste zijn voor ons. Voor de gezondheid van ons op alle gebieden. Het is niet raar want al heel jong leer je hoe je “moet” zijn. Het perfecte plaatje. Hoeveel mensen in jouw omgeving ken je die stiekem niet zo heel blij zijn maar voor de buitenwereld schone schijn spelen. Je ziet het vaak genoeg op social media. Dat je denkt, goh die heeft een leuk leven. Maar is dat wel echt zo? Want hoe meer iemand etaleert het perfecte gezin of het perfecte leven te hebben, hoe echt is het dan? Echter, is dat mijn gedachtewisseling. Hoeft niet zo te zijn dat het ook echt wat zo is.

Anyway….het volgen van de energie. Het volgen van jouw verlangen, vanuit het hart. Ergens diep van binnen heb je een verlangen. Jouw hart weet als geen ander wat het nodig heeft. Waar het gelukkig van wordt. Maar wanneer jij nog vanuit plaatjes vanuit je hoofd leeft, kan dat heel goed zijn dat dit niet met elkaar synchroon loopt. Je hoofd en hart zijn dan in strijd met elkaar. Je hart zegt het een maar je hoofd denkt, ja hallo maar dat ziet er niet zo uit zoals ik het geleerd heb. Op dat moment zit je duidelijk niet in jouw eigen waarheid. Daar kan je aardig wiebelig van worden. Wanneer jouw hoofd nog steeds functioneert vanuit het geconditioneerde dan is dat vaak niet congruent aan jouw hart (en ziel). Het volgen van de energie gaat erom dat je het verlangen van je hart kunt horen, en de energie die daarbij hoort kunt herkennen. En vaak kan je hoofd er niet echt iets van bakken maar dat is totaal niet belangrijk. Want het gaat niet op de plaatjes, het gaat om het gevoel.

Wanneer je de energie volgt, dan pas zullen de puzzelstukjes in elkaar gaan passen. Je hoeft namelijk niets anders te doen dan het te ontvangen. Te vertrouwen en te weten dat het altijd klopt. Wat het ook is en hoe onlogisch het misschien aan de buitenkant ook lijkt. Hoeveel oordeel jouw hoofd en misschien wel ikweetniethoeveel andere mensen hier op hebben zitten. Het is niet belangrijk. Want om jouw leven fijner en lichter te maken, hoef je alleen maar de energie te volgen. Om dat wat aansluit met de frequentie van het verlangen van jouw hart toe te laten in jouw leven.

Wanneer je kiest om het verlangen te volgen, zal je merken dat dingen zich sneller manifesteren maar ook, dat het een veel steviger fundament heeft. Omdat het bij je past. Omdat het bij je hoort. Het zal langer blijven hangen. En je zal er ook minder moeite me hebben als het weer uit je leven verdwijnt wanneer het daar niet meer thuis hoort. Je functioneert namelijk niet meer vanuit het beeld wat de maatschappij van je heeft of hoe de maatschappij vindt hoe je “moet” leven. Nee, je leeft vanuit iets veel diepers. Vanuit jou. Vanuit jouw kern. Vanuit jouw hart en ziel. Dat is thuiskomen en dat is bouwen aan een wereld die zoveel beter aansluit dan het beeld wat je al heel jong ingeprent hebt gekregen. Hierdoor zal je minder snel teleurgesteld raken in mensen of situaties. Omdat je weet en voelt wat bij jou hoort en past. Je kiest telkens weer voor jouw verlangen. Vanuit het hart. Vanuit jouw waarheid. Je hoeft daardoor niet meer hard te werken om iets voor elkaar te krijgen want waar jij naar verlangt, verlangt ook naar jou en het zal je vinden. Jij hoeft alleen maar je armen open te doen en je zal weten wanneer het juiste voor jou zich aandient. Omdat het precies de energie matcht met het verlangen van jouw prachtige hart.

Deborah <3

Terug naar het overzicht.

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.