Het karretje van Joy

Het karretje van Joy

Sinds wij op reis zijn, we geen vastigheid meer hebben en echt overgeleverd zijn aan dat wat de dag ons brengt zie ik steeds meer hoe alles eigenlijk precies klopt. Hoe er nooit werkelijk toevalligheden zijn. Hoe het werkt wanneer je de dag gewoon doorloopt zonder dat je plannen hebt en er ontmoetingen zijn die je hart verwarmen. 

Op dit moment zijn wij gestrand op/in Vilajoiosa. Een prachtig klein plaatsje 5 km van Benidorm. Lars en ik houden van wandelen, net als de hondjes. Echter hebben we voor Joy al een aantal jaar een special karretje omdat hij niet meer zo veel kan lopen maar toch altijd nog heel graag mee op pad wil. Helaas was zijn karretje niet meer bestand tegen de woeste bergen van de Costa Brava en begaf zijn karretje het al vrij snel na aankomst. We liepen op dat moment door Benidorm. Lars keek op google maps voor een dierenwinkel die eventueel een nieuwe zou hebben en zo zetten we koers met enige spoed (tja ze hebben toch allemaal siesta hier) naar deze winkel. 10 minuten voor sluiting kwamen we aan om er achter te komen dat ze helemaal niets in hun assortiment hadden. Zittend op een bankje besloten we dan toch maar even verder te lopen naar een Nederlandse eettent om daar na te denken hoe nu verder. Na 2 grote cola zero's verder gingen we dan terug naar de camper, hopend dat het karretje van Joy het wel zou houden. Je denkt misschien, wat hebben die 2 cola's er mee te maken.... nou dit...

Ik moest plassen. Heel nodig. Maar ik kan het ook heel goed ophouden. Dus een aantal toiletten verder dacht ik, nu moet ik echt en stond daar een grote cabine midden op het plein. En daartachter bevond zich een heel klein, lief, dierenwinkeltje. Zij hadden WEL karretjes :). Echter niet wat we zochten. Gelukkig konden ze deze bestellen en zou deze een aantal dagen later geleverd worden. Een aardige mevrouw, sprak geen engels, maar haar zoon wel. Dus alles geregeld. En met wat spanning zijn we met het oude karretje weer thuisgekomen. 

De dag van levering zijn we heen gegaan, maar helaas kwam het karretje pas later die avond. Aangezien we alles lopend doen vonden wij het een beter idee om de volgende dag te komen. 9 uur, zei de jongen, dan zijn we open. Zo liepen Lars en ik de volgende ochtend vanaf de camper richting het winkeltje. De vrouw van de vorige keer was aanwezig en met wat handen en voeten vertelde ze ons dat wij met een uurtje weer teurg moesten komen. We moesten nog eten dus dat was geen probleem. We hadden Jax en Jaidy alleen mee want Joy kon niet meer mee omdat we geen karretje hadden en Jaimy slaapt tegenwoordig uit dus de oudjes bleven thuis. 

Toen we dan EINDELIJK het karretje mochten komen halen had zij hem al helemaal in elkaar gezet. Een mooie grote kar. Een rib uit ons lijf maar voor die ouwe doen we alles dus dan maar een paar koffietjes minder op het terras. Zolang hij maar mee kan. 

We raakte aan de praat met de vrouw, want ze was onder de indruk van onze tattoos. Ze vertelde met google translate dat haar andere zoon zijn arm had verloren met een ongelukm maar dat hij tot die tijd een zeer goede tatoeëerder was. Lars liet de tekst die hij had op zijn kuit zien (die with memories, not dreams, gemaakt voor onze reis) en ze barste in tranen uit. Ze vertelde dat ze kort haar man had verloren en dat hij net met pensioen was toen hij stierf. Ze hadden nog zoveel plannen. Ik pakte haar vast en knuffelde haar stevig. Lars had tranen in zijn ogen door haar verhaal. En zo stonden we nog een tijdje met haar te kletsen. Een fijn contact, met het uitwisselen van telefoonnummers was het gevolg. 

Ontroerd liepen we de winkel uit en liepen zo tegen een mevrouw aan die daar stond met haar boodschappen karretje. Ze keek naar Jax en Jaidy en vroeg of ze een snoepje mochten. Ze had duidelijk geen vast onderdak maar toch nam ze de moeite om mijn hondjes wat lekkers te geven. We spraken wat en ik bedankte haar met mijn handen op haar hart. 

Dit zijn de diamanten van het leven. Dit is precies waar mijn hart zich van vult. Ik merk dat ik zo nu en dan steeds meer in dat vertrouwen in het leven durf te gaan zitten. Daar waar ik eerder zo graag de controle wilde hebben. Maar dit, dit is goud! En Joy kan weer heerlijk mee met de lange wandelingen. 

wat is het leven toch eenvoudig......

Deborah <3 

Terug naar het overzicht.

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.