I am not your Guru

I am not your Guru

Vanochtend werd ik ergens in getriggerd. Ik heb het even gelaten. Ik heb het even genegeerd. Ik heb het even bekeken. Ik ben het even geworden. En ik dacht ja, ik ga er toch een blog over maken. Geïnspireerd door een reactie van iemand op iets wat ik had gedeeld van Marjolein bracht een hoop gedachtes gevoelens en ook emoties omhoog. Nu moet ik er we even bij zeggen dat ik ongesteld moet worden (tja sorry voor de details) en dus de zaken met iets meer drama bekijk op het moment. Maar goed, ook dat hoort er bij. Vast wel herkenbaar voor de ladies ;-)

I am not your guru. Dit is het woord wat de hele dag bij me bleef en ik hoor hem wel vaker. Het is nooit mijn intentie geweest om een leider te zijn, of te pretenderen dat ik er een ben. Want dat ben ik zeer zeker niet. Laten we dat voorop stellen. Ik wil die rol ook niet eens. Ik weet niet wat het inhoudt en ik denk ook niet dat ik het leuk vind. Dat mijn pagina zoveel likes heeft en nog meer volgers, daar verbaas ik me elke dag weer om. Maar het boeit mij niet welk bericht er veel likes krijgt en welke niet. Ik ben daar niet eens mee bezig en ik kijk daar niet eens naar. Ik ben al dankbaar dat mensen wat aan mijn teksten hebben. Maar…….en daar komt het, de dingen die ik schrijf in mijn energetische journaals zijn niet DE waarheid. Ik schrijf ze zeker vanuit mijn kern, maar komen wel door mijn eigen filter heen. Dat dingen soms niet gebeuren zoals ik het schrijf, wil niet zeggen dat er iets mis is of dat ik het mis heb. Het is wat het is. Mijn doel is, altijd al geweest en zal altijd blijven, om meer helderheid te creëren in het hoe en wat, in eerste plaats voor mijzelf. Dat ik mijn teksten deel en dat men zich er in kan herkennen vind ik fantastisch. Kun je dat niet, ook goed. Het is maar net wat aansluit bij jou. Pin je er niet aan vast. Ik zeg het zo vaak, ik heb niet alle wijsheid in pacht, of nou ja misschien ook wel maar ik kan er niet bij ;-)

De teksten die ik deel van andere doe ik omdat ik denk dat het een bijdrage kan zijn. Ik wens voor iedereen dat hij of zij inzicht krijgt in waarom hij/zij doet wat hij doet. Wat er gebeurt en waarom. Zoals bv de teksten van Marjolein Ingrid Soulpursang. Zij schrijft de zaken op haar manier in haar taal, het kan zomaar zo zijn dat een aantal van mijn volgers haar taal spreken en dat bepaalde dingen die zij benoemt aansluit. Als je het niet elke dag wil lezen, prima, dan lees je het niet. Het is jouw leven en jouw keus. Het is mijn pagina. Heb je er niks mee wat zij (of ik) schrijf, ook prima. It is all good. Maak het niet groter dan het is (zeg ik nu met mijn blog en hormonen die mijn oren uit komen :-P).

Ik zit eerlijk gezegd niet te wachten op (goedbedoelde) adviezen hoe ik mijn pagina zou moeten vullen. Als je denkt dat het anders kan, dan moet je zelf een pagina beginnen. Ik snap dat de intentie goed is, maar ik hou er niet zo van als mensen mij gaan vertellen hoe het ook anders kan. Ik vul hem graag met wat licht voelt voor mij. De wereld is in de war en emoties voeren de boventoon en mensen voelen zicht niet altijd even happy. Door inzicht te krijgen in wat je voelt wordt het lichter, dat is mijn ervaring. Daarom deel ik wat ik deel en niet om men in die zwaarte te laten hangen maar juist door zaken inzichtelijk te maken kunnen ze kiezen hoe ze er mee om willen gaan. Ik kan wel de hele dag bloemetjes en vlinders naar iedereen uit lopen stralen, maar ook ik voel me soms gewoon wel eens niet zo gezellig. En ja, mevrouw die mij ooit een mail stuurde dat ze mij niet meer wilde volgen omdat ik helemaal in de shit zit en dat ik iedereen die mij volgt mee zou trekken, het zal je verbazen maar ik ben ook maar een mens. Ik kan wel doen als of ik alles maar oke vind. Of liefdevol kan benaderen. Maar dat kan ik niet. Soms wel en soms niet. En hoe eng ik het ook vind, ik wil ook die kant van mezelf laten zien. Dat ik het niet eens ben met bepaalde dingen, uitspraken of andere zaken. Ik probeer het alleen zo respectvol mogelijk te doen….in eerste instantie ook als eerste naar mezelf toe.

Tja…..

Een "publiekelijk figuur" zijn is soms niet altijd even fun. Want mensen vinden wat van je. En soms kan ik dat helemaal laten en soms ook niet. Dan wil ik er mee stoppen. Dan raakt iets me, en ja dat zegt alles over mij en wat er in mij leeft. I know…..maar nogmaals mijn doel is inzicht te creëren in de wereld en dat begint vooral bij mezelf. En ik deel de dingen graag met mensen en mijn hart loopt over wanneer ik weer een fijne mail krijg. Dan weet ik weer waarvoor ik het doe. Maar ik ben geen leider, alles-weter (wel alles eter trouwens), en geen guru. Ik ben gewoon deborah en ik ben net als jij……en ook ik stap wel eens lekker in de drama, en dan neem ik daarna een lekker ijsje of een twix (of twee, of vier), ook al weet ik dat suiker niet goed voor je is ;-)

Deborah <3

Terug naar het overzicht.

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.