Overleving

Overleving

Jouw overlevingsdelen zijn een parel in jouw ontwikkeling. Je hoeft ze niet van je af te duwen, je hoeft niet hemel en aarde te bewegen om ze af te schudden. Het zijn eigenschappen die zich, vanuit diepe liefde voor jezelf, zich hebben ontwikkeld en zich hebben ingezet om jou staande te houden.
Dat ze nu niet meer in je voordeel werken, betekent nog niet dat ze weg moeten. Dat gaat ook niet. Ze zijn onderdeel van jouw bestaan.

Ze hebben je door de diepste dieptes weten te loodsen. Periodes waarin je niet wist wanneer de warmte weer in je leven zou komen.

We zijn zo druk bezig met die overlevingstrategieen te veroordelen. Maar wat als we ze met net zo veel liefde ontvangen dat zij zijn ontstaan om delen van ons met diepe liefde te beschermen. Pijn en trauma zijn levensecht. En we hebben ze allemaal, in meer of minder mate. En op ons eigen manier hebben we periodes overleefd waarin kilte, hardheid en kou aanwezig waren.

Vanuit liefde zijn deze delen opgestaan, om ons te beschermen. Het is een fantastisch knap staaltje werk van ons systeem en wanneer je kunt zien dat alles vanuit liefde is gecreëerd, kun je met compassie kijken naar het geweldige werk wat jij voor jou hebt gedaan. Alles is gedaan vanuit liefde. Voor jou, tegen het geweld wat er aanwezig was. Soms zichtbaar, soms onzichtbaar. Zie het met zachtheid en mededogen. Veroordeel het niet, want het is jouw beste kwaliteit die zich getoond heeft in een vorm die juist geprezen mag worden in plaats van weggeduwd

Deborah <3

Illustratie By Joke Weier

Terug naar het overzicht.

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.