Your point of view creates your realitiy, your reality does not create your point of view

Your point of view creates your realitiy, your reality does not create your point of view

Ik hoorde deze zin een aantal jaren terug maar kon er toen niet echt een touw aan vast knopen. Wat werd hier precies mee bedoeld? Nu ik steeds meer de taal van de energie ga begrijpen en inzichten krijg over hoe het leven werkt en hoe je eigenlijk jouw eigen leven kunt indelen valt bovenstaande tekst steeds meer naar binnen.

We worden opgevoed met orde en structuur. Er wordt ons eigenlijk al heel jong geleerd wat we “moeten” denken en hoe we “moeten” denken. Wat me mogen voelen en wat we vooral niet mogen voelen. Maar de zin van ons menselijke bestaan hier op aarde heeft juist te maken met het voelen en ervaren. Dus wat hebben we er aan als we opgelegd krijgen hoe en wat we moeten denken. Wat fout en juist is. Wie bepaald dat trouwens? Uitzonderingen daargelaten natuurlijk maar ook dat heeft allemaal een eigen proces. Het gaat er om dat jij doet en voelt wat juist is voor jou. Dat betekent niet direct dat al het andere fout of slecht is maar dat dat gewoon niet bij je past. Simpeler dan dat is het niet. Alles is energie, dus ook jouw gedachtengang. Jij bepaalt zelf of iets moeilijk, zwaar of onmogelijk is. Of iets wel lukt of niet. En als het echt niet lukt, misschien heeft dat ook wel als reden dat het niet jouw weg is of nog niet jouw weg is en dat er nog andere zaken eerst prioriteit hebben. Wat sta jij jezelf toe te ontvangen. Wat wil je ontvangen en wat niet? Wat kun je ontvangen en wat niet. En wanneer er angst op zit om te ontvangen, vooral als het om jouw diepste verlangens gaat, wat voor signaal geef jij dan af naar de wereld. We hebben onze eigen vrije wil om te kiezen. Dus wat kies jij als realiteit? Wat wil jij kiezen als jouw realiteit? Waar wil je in geloven en waarin niet. Het zijn allemaal keuzes die de basis zijn van jouw realiteit.

Ik vind een prachtig voorbeeld het thema geld. Want hoeveel oordelen hebben wij niet zitten op het verdienen, ontvangen en krijgen van geld. Waar denken we nog in te korten en waarin in overvloed. Wat is overvloed precies voor jou? Welke point of view heb jij daar op zitten en hoeveel daarvan is daadwerkelijk gelijk aan jouw waarheid. Dat wat je voelt in je hart. Gemakkelijk geld verdienen is toch een van die dingen die ik vaak tegen kom bij mensen die een eigen bedrijf hebben of net starten. Maar ook mensen die geen baan hebben en zich daardoor niet volledig voelen in de maatschappij. Maar ik kom ook mensen tegen die enorm veel oordeel hebben over het gemak waarmee geld naar je toe zou mogen komen. Mijn inziens is geld gewoon energie en wil het graag een bijdrage zijn aan jouw leven maar creëert jouw “point of view” jouw realiteit met geld. We kunnen soms zo enorm vast zitten in dat wat we hebben mee gekregen uit het verleden. Hoe was de overtuiging van jouw ouders met en over geld? Was het er altijd of “moesten” zij er hard voor werken? Konden zij er verantwoordelijk mee om gaan of juist niet. Hoeveel onuitgesproken zorgen van jouw ouders over geld heb je waargenomen waardoor jij nog steeds hun realiteit aan het uitleven bent?

Ik vermoed dat overal waar wij oordeel op hebben de energie eerder stagneert dan dat het overvloed creëert. En overvloed voor mij is niet perse het hebben van veel, maar het ontvangen van dat wat het beste is voor mij zonder daar een aantal aan te hangen. Ik vind het voor mijzelf belangrijk dat wat ik doe, dat ik dat met mijn hart en ziel doe. Dat er bezieling in zit. In wat ik doe in mijn bedrijf maar ook in alle contacten die ik heb. Met mijn vrienden en vriendinnen. Dat het voedend is en verzorgend is. Dat er een fijne wisselwerking is en dat er van hart tot hart contact is. Dat is mijn point of view. Dat er respect is ondanks dat we niet altijd op een lijn zitten. Want dat hoeft niet. Maar dat iemand mij kan ontvangen voor alles wat ik ben en dat ik die ander kan ontvangen voor alles wat zij zijn. En uiteraard heb ik nog genoeg shizzel in mij aanwezig waardoor ik nog vaak genoeg in bepaalde rollen stap. Maar hee, ik ben hier om ervaring op te doen, dus het hoeft niet perse te veranderen. Ik hoef niet perse te veranderen. Jij ook niet trouwens. Je doet wat je doet met alle wijsheid die tot jou beschikking staat voor dit moment. Want ook dat verandert weer elke keer wanneer je weer nieuwe inzichten krijgt.

Wat ik wel weet is dat het leven je geeft wat je uitzendt. Daar wat jij diep van binnen gelooft wat er mogelijk is, of juist niet. En vaak kunnen we ook niet verder kijken dan dat waar we in geloven.

Ik vind de kracht van vragen stellen daarom ook zo prachtig. Want op het moment dat ik vastloop in situaties waarin ik rondjes blijf lopen in mijn hoofd en niet meer uit die “loop” kom, dan stel ik een vraag: wat is hier juist aan wat ik nog niet kan zien? Of: wat kan ik doen of zijn om dit te veranderen voor mijn hoogste goed? En er zijn nog wel duizend vragen die je kunt stellen uiteraard maar deze twee zijn voor mij altijd wel heel helder als ik in een ding blijf hangen, want tja, ook ik kan dat heeeeeel erg goed :-). Toch krijg ik steeds meer de flow te pakken van dat te volgen wat licht voelt voor mij ook als de situatie niet licht is. Want nogmaals, we zijn hier om te ervaren en daar horen ook minder prettige dingen bij. Dat zijn de uitdagingen van het leven. Maar voor een overgroot deel wordt in ons volwassen leven onze realiteit bepaald met hoe wij de dingen zien. Niet zoals ze zijn. Dus als het niet werkt voor jou waar je nu in zit, kijk dan eens wat dan wel werkt voor jou en welke diepe drijfkracht daaronder verborgen ligt die jou steeds deze weg laat kiezen. Heb je nog een overtuiging dat jij verantwoordelijk bent voor bepaalde personen met een uitgesproken energie? Vind jij jezelf niets meer waard dan wat er nu in jouw leven verschijnt? Durf jij in je eigen kracht te stappen om jouw leven precies zo in te richten waarvan je altijd al hebt geweten dat het mogelijk was en wat je verdient? Ik weet zeker dat je die kracht bezit, ik hoop jij ook

Deborah <3

Terug naar het overzicht.

Het verlangen

Download gratis mijn worksheet die een steuntje in de rug kan zijn om onderdrukte verlangens naar boven te halen. Met enkele simpele oefeningen kun je het “kind-verlangen" weer laten stromen en meer rust en ruimte creëren in je hart.