HeWa Methode

 

HeWa Methode staat voor Helende Waarheid

De HeWa Methode is een door mij speciaal ontwikkelde trauma verwerkingsmethode die als basis techniek de EMDR toepast (oogbewegingen) maar die verder toegespitst is op het verwerken van vroegkind trauma. De HeWa methode is vooral gericht op het principe van trauma van identiteit (vivian Broughton).

Wanneer we vanuit het aller eerste begin van ons bestaan geen eigen identiteit kunnen ontwikkelen om wat voor reden dan ook, zal dat de basis zijn van ons leven. De verwarring over wie we zijn en de verbindingen die we aangaan heeft als oorsprong trauma van identiteit. Met verbinden van de trauma’s van de ouders als gevolg (overleving). Zo kan het zijn dat je al je hele leven met iets rondloopt waarvan je denkt dat het bij jou hoort, maar wat voortkomt uit een diepe verwarring. 

Trauma van identiteit is mijn inziens de basis van vele psychische problematiek. Ik ben vooral geinspireerd door het werk van Franz Ruppert en Vivian Brouhton die helder licht schijnen op dit onderwerp waar binnen zowel de reguliere zorg alswel in de holistische sector weinig aandacht aan wordt besteed terwijl het wel essentieel is. 

De reden dat ik EMDR als basis techniek heb toegepast binnen de HeWa methode is omdat het een prachtige techniek is om het trauma-brein af te leiden en om zo met je gezonde deel de onverwerkte emoties te verwerken. 

Wat ik heb gemerkt in het geven van trauma therapie is dat dat er een diepe behoefte is binnen een groep mensen om verder te gaan dan alleen maar specifiek trauma. Oftewel de HSP’ers.

De HeWa methode is gericht op trauma waar geen cognitieve herinneringen aan zijn maar wel gedachtes, gevoelens en emoties in verwarring. Afsplitsingen die zijn ontstaan doordat er geen woorden aan gegeven konden worden, worden met de HeWa methode aangeraakt en op een snelle manier verwerkt. Daarom heb ik de EMDR techniek zo ontwikkeld zodat deze gericht is op het begeleiden van HPS’ers. Zij lopen sneller vast binnen de reguliere zorg omdat zij op een heel ander bewustzijn functioneren. HSP’ers spreken de taal van de energie en zien en voelen meer.  

Ik pas deze HeWa methode toe op een manier die niet vraagt om specifieke herinneringen maar om het gevoel. Om de waarheid. Wanneer we op zeer jonge leeftijd (soms al tijdens de conceptie) vanuit overleving bij onszelf hebben moeten weggaan, onstaat er verwarring in de identiteit. Maar daar zijn geen specifieke herinneringen aan, wel een gevoel. Door deze techniek in te zetten en het benoemen van gevoelens, zorgen we dat afgesplitste delen door trauma weer geintergreerd worden. We kijken naar de waarheid zonder oordeel maar gewoon zoals het is. 

De HeWa methode is ontwikkeld om uit identiteitsverwarring te komen, emoties te leren reguleren en om jezelf te her-ontdekken.
Door trauma krijgt onze ware IK nooit werkelijk de kans om te groeien, maar wanneer we met de waarheid werken hoeft ons systeem niet meer hard te werken om het buiten ons bewustzijn te houden en hoeven we ook geen identiteit meer in stand te houden die we niet zijn. 

De methode wordt gegeven dmv het volgen van de vinger. Maar ook het teppen op de benen, terugtellen, woorden benoemen etc. Eigenlijk alles om het geheugen dat er voor zorgt dat je in overleving blijft zitten, af te leiden, zodat de emotie gevoeld en geïntegreerd kan worden. Het is allang niet meer zo dat je specifiek terug moet denken aan bepaalde situaties en trauma herbeleving om los te komen uit de verwarring. De HeWa methode gaat daardoor sneller en is eenvoudiger.

Waarom de HeWa methode?

Deze methode is heel heilzaam wanneer:  

je al (heel lang) voelt dat het niet klopt maar je weet niet hoe het komt
je patronen maar niet lijkt te doorbreken
je kampt met angst en paniekstoornis
je uit verwarring wil komen
je niet weet waar je eigen grenzen liggen en hoe deze te voelen
Diepe gevoelens waar je maar niet doorheen lijkt te komen (angst, zorgen, pijn & verdriet)

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van: 
Narcisme binnen de opvoeding
Angst en paniekstoornis 
PTSS
verlaat verdriet/rouw
(her)traumatisering op de werkvloer 

Al mijn ervaringen uit het verleden icm het doorzien van mijn eigen trauma’s maken dat ik gespecialiseerd ben in het verwerken van trauma op alle gebieden. Mijn hoogsensitivieit zorgt
ervoor dat ik dieper in kan voelen waar de wortel zit en waardoor we doelgericht kunnen werken. 

Vaak wordt er na 1 sessie al duidelijk waar de knelpunten zitten en zijn 3 sessies voldoende. Ik werk holistisch, dat wil zeggen dat ik ook werk icm Inspiring Homeopathie. Een manier van homeopathie die net even andere laagjes aanraakt in je systeem. 

Investering

115 euro voor de 1e sessie (duur van sessie is 1,5 uur a 2 uur)
75 euro voor alle vervolg sessies (gemiddeld  1 uur)

Deze sessies worden over het algemeen alleen ONLINE gegeven. Ervaring wijst uit dat deze methode prima te doen is via het scherm. 

De duur van de eerste sessie is 1,5  a 2 uur waarin we gaan kijken naar waar de knelpunten zitten wat er nodig is en waar jouw behoeftes liggen. De HeWa methode is echt ontwikkeld om snel tot de kern te komen en waarin we samen op onderzoek gaan om de diepte in jou aan te raken en verandering te brengen in jou, je systeem en je leven.

Mijn sessies worden niet vergoed door de zorgverzekering. Wel heb ik een AGB code waardoor vergoeding binnen PGB wel mogelijk is. 

  
Neem vrijblijvend contact met mij via het contactformulier

Als je afspraak wilt maken kun je gebruik maken van de online agenda 

Wanneer een afspraak gemaakt is gelden de Algemene Voorwaarden voor het wijzigen cq annuleren. Annuleren kan tot 72 uur voor aanvang, daarna zijn er kosten aan verbonden. Voor meer informatie hierover zie ALGEMENE VOORWAARDEN op de site

 

Plan een afspraak

Neem contact op

7 + 5 =